Dobry dietetyk Rzeszów - Zadzwoń: 694 460 690 - Napisz: info@dietetyk-matejska.pl

Bakłażany z mozzarellą i nasionami granatu - połączenie wybuchowe

Autor: Barbara Matejska, w w dniu: Styczeń 2, 2019

Kategorie

Bakłażany z mozzarellą i granatem to elegancka i bardzo prosta w wykonaniu kolacja wegetariańska.

Wygląda znakomicie - smakuje wykwintnie - Polecam spróbować!

 

POTRZEBUJESZ NA 2 PORCJE: 

  • 2 bakłażany
  • 1 mozzarellę
  • 1 granat
  • przyprawy: rozmaryn, tymianek, pieprz, sól
  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE:

  1. Bakłażany dokładnie umyj,  przetnij na pół wzdłuż bakłażana, skrop delikatnie oliwą.
  2. Dobrze przypraw pieprzem i solą. Dodatkowo dodaj tymianek cytrynowy lub rozmaryn.
  3. Piecz przyprawione bakłażany w 200 stopniach przez 20 minut.
  4. Pod koniec pieczenia dodaj pokrojoną w plastry mozzarellę. Włóż do piekarnika aż mozzarella się  rozpuści. Tylko do rozpuszczeni, inaczej zapiecze się zbyt mocno.
  5. Przed podaniem posyp całość nasionami granatu.
Ten wpis jest między innymi o:
mgr inż. Barbara Matejska
Do każdego pacjenta podchodzę indywidualnie a jego zdrowie i dobre samopoczucie stawiam na pierwszym miejscu. W swojej praktyce wychodzę z założenia, że dieta to nie chwilowy sposób odchudzania ale zdrowe i racjonalne odżywianie. 

Kategorie

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram