Składniki na sałatkę:
- 1 filet z kurczaka
- opakowanie szpinaku baby
- 2 garście liści jarmużu
- nasiona z połowy owocu granatu
- sól do smaku, ząbek czosnku i kurkuma
Składniki na sos:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- łyżeczka miodu
- łyżeczka musztardy
- łyżka soku z cytryny
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Na patelni grillowej rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj kurkumę i czosnek. Do rozgrzanych przypraw dodaj nasolonego, pokrojonego w plastry fileta. Piecz do miękkości.
2. Zmieszaj dokładnie wszystkie składniki na sos.
3. Na talerzu ułóż szpinak, jarmuż, dodaj grillowanego kurczaka. Całość posyp nasionami granatu. Sałatkę podawaj polaną sosem musztardowo-miodowym.