Jeśli zastanawiasz się jak przemycić więcej warzyw do swojej kuchni i jak przygotować i podać je w ciekawy sposób to sakiewki warzywne będą rozwiązaniem idealnym!
DO PRZYGOTOWANIA SAKIEWEK MOŻESZ UŻYĆ:
batatów - pokrojonych w słupki
cukinii - w talarkach
marchewki - pokrojonej w słupki lub talarki
pieczarek
bakłażana
pietruszki (nadaje intensywny aromat więc uważaj z jej ilością)
cebulę
JAK PRZYPRAWIĆ SAKIEWKI?
Przygotuj:
5 łyżek oliwy,
ząbek czosnku,
gałązkę rozmarynu,
2 szczypty tymianku,
sól,
pieprz,
szczyptę ostrej papryki i oregano
Całość dokładnie wymieszaj.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Zawiń warzywa w pergamin lub zwykły papier do pieczenia.
2. Do każdej sakiewki wypełnionej warzywami dodaj łyżkę oliwy z przyprawami.
3. Zwiąż sakiewki sznurkiem i piecz około 35 minut w 200 stopniach.
Do każdego pacjenta podchodzę indywidualnie a jego zdrowie i dobre samopoczucie stawiam na pierwszym miejscu. W swojej praktyce wychodzę z założenia, że dieta to nie chwilowy sposób odchudzania ale zdrowe i racjonalne odżywianie.